potřebuji poradit

O všem, co se děje v klubu

potřebuji poradit

Příspěvekod Dawe v pát črc 23, 2010 6:32 am

čaues lidi
potřebuji poradit budu muset koupit novou autobaterii protože moje je prakticky po smrti tak se chci zeptat jestly někdo máte skušenost z nějakou solidní značkou
a popřípadně poradit kolik by měla mít apérhodin a ampér aby mi utahla i moje audio

předem díky za rady
Skoda forman 1.3 Glx
Dawe

Re: potřebuji poradit

Příspěvekod Pavek v pát črc 23, 2010 8:06 am

Pokad vim tak nemuzes dat omoc silnejsi baterku nez je origo snad jen o 10 proc. Ci co prej by to altik nestihal nebo tak neco uz jsem se nato taky ptal.a co se tyce audia stejne hrajes jen s nastartovanym autem.pokad ne tak se nediv ze je mrtva ta baterka.jestli chces tak mam nake baterky na prodej po 500-700 kc vesmes nove z facka a z mazdy.
Pavek
PidiTuner

Příspěvekod Dawe v pát črc 23, 2010 9:20 am

muzu tam dat az kolem 72ah altik mam 75 takze to stihat bude bez problemu jenze ted uvazuji rovnou na gelove baterii bo jeste budu rozsirovat audio tak by to asi nebylo spatne ,, no pouvazuji a kdyz tak se ti ozvu

ta baterka co mam je uz taky starsi a vetsinou hraju jen s nastartovaným motorem ale je na picu uz nedrzi energii staci 10min nechat zap svetla a je konec ani jiskru stoho nevimacku
Skoda forman 1.3 Glx
Dawe

Příspěvekod Dave v pát črc 23, 2010 3:21 pm

neplést Ah(výdrž) a A(max proud)..Ah je kapacita baterie a A je max startovací proud..jestliže je altík pouze cca 70A nekupuj baterie se zbytečně velkou výdrží (Ahodiny) on to stejně nedokáže nabíd v běžném provozu na maximum..důležitější je pro tebe výkon v podobě startovacího proudu pro basové špičky..takže koukej na tuto hodnotu..všimni se že autohifi baterie pro soutěže v DB drag apod mají obrovské Ampéry např pouze 70Ah ale za to 2500A max...nekupuj neznačkové baterie neboť údaje na nich nejsou pravdivé a konstrukce baterie nemá žádnou životnost pro namáhání..gelovky jsou především vhodné kvůli své malé velikosti a pro závodní účely protože nemají kapalný elektrolyt, kterému vadí přelévání v zatáčkách apod..gelovce nevadí ani překlápění..otázka jestli ti to k něčemu je vzhledem k jejich ceně a malému výkonu..a také nepodceňuj kabeláž k zesilovači..poddimenzovaná kabeláž zbytečně zhatí vše čeho chceš docílit silnou bateriíí, proto se používají často až přehnané průměry..ale vše závisí na výkonu zesilovače samozřejmě..nebavíme se kilowatech..
Obrázek
TUNING-INDIVIDUAL
Tvůj Originál !!!
Dave
Mr. TUNER!

Zpět na Vše o klubu